Søk hos Faane

mandag 6. april 2009

Devolds dømmekraft


Kristin Krohn Devold er satt til å granske Aker-salget på oppdrag fra næringsminister Sylvia Brustad. Devold sitter samtidig i styret til Røkkes Aker ASA og to datterselskaper, nemlig Aker Floating og Odim. For dette mottar Devold en halv million kroner i året i godtgjørelse, melder NA24, og en rekke andre medier.

Hvor i alle dager har Devold gjort av sin dømmekraft, hvis hun noen gang har hatt noen? Dette er så inhabilt og uhildet at det ikke finnes grenser. En ting er at Næringsdepartementet har gjort en dårlig reseach-jobb. Med et enkelt rolle-søk, ville man fort funnet ut hvem som satt i verv i Røkke-systemet, og dermed kunne man styrt unna denne flausen. Men verre er det at Devold, når hun VET hun vil bli en i slik dobbeltrolle, faktisk sier JA til å delta i en gransking av sin egen oppdragsgiver!!!.

Hvorfor ringer det ingen bjeller? Hvordan tror hun at hun kan komme unna med det? Og det får en til å tenke på om hun alltid har hatt så dårlig dømmekraft - også i sine fire år som forsvarsminister? Skremmende...

Blogglisten

3 kommentarer:

  1. Er det egentlig noe mer inhabilt enn når ansatte i det offentlige gransker andre ansatte i det offentlige? Jeg forstår ikke hvorfor man plutselig skal snakke om habilitet så fort det er snakk om noen som har sitt virke i privat sektor.

    SvarSlett
  2. Det avgjørende er vel om man har direkte økonomiske interesser i den sak man skal granske. Om det er privat eller offentlig er underordnet.

    SvarSlett
  3. Det er vel ting som tyder på at KKD ikke har et godt grep om habilitetsspørsmål. Hennes ministertid bar vel ikke preg av sikkert skjønn i så henseende.

    SvarSlett