Søk hos Faane

torsdag 9. april 2009

Go Sylvia, go!!!


Påsketid er tradisjonen tro også politisk skandaletid. Påske-opprøret i 1958 som la grunnlag for etableringen av SV, og Påske-pakken til Willoch i 1981, er vel de mest kjente. Men vi har altså i påsken i år også fått vårt lille påskedrama. Røkke vs. Brustad, Røkke vs. Kjøll, Investor vs. Røkke. Høyre vs. ansatte i Aker, opposisjonen vs. Brustad.

Det må ha vært en dårlig påske for Røkke på krypinnet i Oppdal...

Gunnar Stavrum skrev i sin blogg i går noen velvalgte vurderinger av saken.

Kjetil Løset spør på sin side hvem vi mener er den største skurken. Vel, det får historien vise, men foreløpig holder jeg en knapp på fiskeren. For slik det fortoner seg, kan det virke som at
  • Røkke har sett en god mulighet til å dumpe dårlige aksjer for en gunstig pris på uprofesjonelle eiere (staten)

  • At Næringsdepartementet enten ikke har visst eller forstått hva de var med på

  • Og at budbringeren (Kjøll) vel heller ikke var klar over hvilken pakke hun leverte til departementet.
Det er selvsagt interessant å få vite hva Brustad visste, skulle visst, eller var informert om, før beslutningen ble tatt. Det får heller historien vise, men Sylvia skal ha for endelig å si fra: - Når det gjelder prosessen mener jeg det har vært en uryddig prosess. Jeg vil uttrykke både frustrasjon og irritasjon over at vi, staten, ikke er tatt med på råd i en sak som skulle vise seg å bli så stor, sa hun på pressekonferansen i går. Klarere kan det ikke sies. Og hun skal ha stor honnør for at hun nå hvertfall viser at hun står opp, sier ifra, og forsøker å rette opp det som er feil. Det er dessverre ikke en selvfølgelighet i norsk politikk. Oftest ser vi politikere som forsøker å dukke unna problemstillinger, avlede oppmerksomheten, eller skyver ansvaret over på andre. Her synes jeg virkelig Sylvia har tatt grep og satt seg i respekt. Ikke verst, all den tid vi vet at hun jo egentlig ser på Næringministerposten som et hvilehjem etter mange år som Helseminister (!)

At opposisjonen rasler med sablene, og krever et Brustadhode på et sølvfat, er ikke mer enn forventet. Det er valgår, og opposisjonen trenger ikke å frykte at de har flertall bak sitt krav.

Det som er hevet over enhver tvil, er at dette er nok et grelt eksempel på hvorfor politikere skal drive politikk og ikke butikk, og at statlig eierskap er dårlig eierskap.


Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar