Søk hos Faane

tirsdag 7. april 2009

Skuffende om Jonas og Jens


Anonym`s "klassekamerater" ble behørig innkjøpt til påskeferien. Hadde gledet meg til satiriske sleivspark, morsomme personkarakteristikker, fremtredende personer som blir tatt på kornet, og et fantasifullt plott. Men dessverre kommer ikke Klassekamerater opp i samme intensitet, satire, humoristiske sans, og spennende plott som forgjengerne "Kongepudler" og "Kinderegg-effekten". I Kongepudler var det Trond Giske som det i første rekke gikk ut over, mens i oppfølgeren var det Petter Stordalen som ble herlig karikert og tatt på kornet. Det samme klarer ikke forfatteren verken med hovedperson Martine Aurdal eller historiens "skurk" (hvis identitet jeg ikke skal avsløre her).
En morsom overraskelse er imidlertid at det i boken refereres til Vampus, og at det er hun som først avslører at Kolberg manipulerer med Stoltenbergs landsmøtehilsen. Skøy.


Men beklager K-T: Ønsker man å lese en morsom satirebok, og har lest de to foregående fra Anonym, anbefaler jeg heller å gå til anskaffelse av Knut Nærums gamle "Krig" (som i lys av vinterens turbulens med russiske skiskyttere har funnet en parallell-historie).

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar