Søk hos Faane

onsdag 10. juni 2009

Dobbeltmoral er dobbelt så bra som moral - eller???


I 2006 og 2007 var mediene fulle av historier om hvordan Fremskrittspartiets Stortingsgruppe hadde benyttet gruppens midler til aktiviteter som ikke hadde noe med Stortingsvirksomheten å gjøre. De fikk så det sang i mediene, og Arbeiderbevegelsens Knoll og Tott - Arne Strand og Martin Kolberg - brukte saken for alt det den var verdt i mediene. Arne Strand kommenterte i øst og vest, og hadde flere artikler i Dagsavisen hvor han mente at dette viste hvordan Carl I Hagen oppfattet stortingsgruppas midler som "sine egne". Og Kolberg brukte saken da han "knekket FrP-koden".


Saken fikk et etterspill, og Stortingets Presidentskap satte ned et utvalg for å stramme inn og klargjøre reglene for hva Stortingsgruppene kan bruke pengene sine til. Det ble tydelig understreket at pengene skal brukes til formål som er relevant for arbeidet på Stortinget. Martin Kolberg var en av de som satt i utvalget som laget de nye reglene.


Nå har VG avslørt at den samme Kolberg er ansatt av Arbeiderpartiets stortingsgruppe som "valgkamprådgiver". Dermed får han lønn for å kunne drive valgkamp for å bli innvalgt på Stortinget til høsten.


Dobbeltmoralen kunne ikke vært smørt tykkere utenpå. Og pipingen fra Strand blir kanskje adskillig lavere denne gangen???


Blogglisten

1 kommentar:

  1. Og i dag ble det jammen meg kjent at han som valgkamprådgiver for sitt eget kandidatur, sågar har fått med seg en egen politisk rådgiver også. Nesten så man kan mistenke Arbeiderpartiet for å frykte valgutfallet i Buskerud!

    SvarSlett