Søk hos Faane

tirsdag 15. september 2009

Da var det over:

Det gikk som ventet og fryktet. Med så mye styr og bråk det har vært på borgerlig side, er det ikke til å undres over at velgerne har strømmet til det som virker trygt, stabilt og forutsigbart. Selv en dyktig Erna som de siste ukene fikk opp håpet om borgerlig samarbeid klarte ikke å endre på dette. Fremgangen til Høyre og FrP ble spis opp av tilbakegangen til V og KrF.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe;
  • Jeg klarer ikke la være å fryde meg litt over at velgerne har straffet Sponheims arrogante holdning. De vil ikke ha en mus som brøler
  • SV er kraftig svekket. Dersom partiet ikke kompenseres ved å få økt innflytelse i regjeringen (noe Jens selvsagt avgjør om han vil gi dem), så kan dette resultere i internt opprør i SV, og at partiet går ut av regjeringen på en god SV-sak (LoVe f.eks.). Dermed kan vi i løpet av perioden få en ren AP-regjering med mange ulike veier til flertall fra sak til sak.
  • Høyre har restituert seg, selv om drøyt 17 prosent er svakere enn fylkestingsvalget for 2 år siden. 3 prosent opp fra et historisk bunn-nivå er ikke så veldig mye å rope hurra for, selv om det for noen måneder siden så ut til å gå så mye mye dårligere...
Og så kan vi jo glede oss over mange nye og spennende fjes på Løvebakken. Særskilt gledelig er det at Torbjørn Røe Isaksen vant kampen om et mandag i Telemark, men personlig også veldig hyggelig å se Per Arne Olsen på tinget. Det blir også spennende å følge Hadia Tajik og Nicolai Astrup i perioden som kommer.


Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar