Søk hos Faane

onsdag 9. september 2009

Drillo og Siv med like høye odds

Uten at jeg har de samme statistiske eller matematiske kunnskaper som Egil Drillo Olsen, vil jeg gi Siv Jensen like store sjanser til å bli Statsminister etter valget, som at Drillos kvalifiserer seg til VM i Sør-Afrika etter kveldens kvalifiseringskamper.

Det er følgende enkle grunner til at FrP ikke vil komme inn i noen regjering etter valget:


  1. KrF og Venstre vil aldri regjere med FrP. De to partiene er helt avhengig av å opprettholde "sentrum" i norsk politikk. Med V/KRF på den ene siden av kjøttvekta, og Høyre på den andre, blir det hvertfall LITT balanse i et regjeringssamarbeid. Men hvis FrP også hopper opp i kjøttvekta med Høyre, blir sentrum borte i en slik regjering.
  2. Høyre vil ikke regjere sammen med FrP alene. For det første er frykten at man da vil skremme KrF og V over i folden til Jens, og dermed fjerne grunnlaget for et bredt borgerlig flertall i år fremover. For det andre vil det gi alt for stor intern uro. (For Næringslivs-Høyre er FrP en flott partner, men for Kultur- og Verdi-Høyre er det nesten ikke noe parti som er mer fjernt enn FrP).
  3. Dersom FrP kommer i regjering, vil de gjøre det både langt bedre, mindre radikalt, og mer profesjonellt enn de fleste forventer. De andre partiene vil mye heller kunne fortsett å skremme velgerne med hvor forferdelig en FrP-regjering vil kunne bli, enn å la FrP få sjansen til å rive ned fordommene. De vil rett og slett ikke ta sjansen på å la FrP bli så ansvarliggjort, normalisert og anerkjent som en regjeringsdeltagelse medfører.

De som tror på julenissen, får heller krysse fingre for Drillos i kveld!


Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar