Søk hos Faane

tirsdag 8. september 2009

Kristenfolket slår til

Da har det vært en forferdelig lang ferie fra blogging på denne karen. Det har vel neppe vært et stort tap for den virtuelle verden...
Så var det da heller ikke et fantastisk politisk utspill midt i valgkampen, de herlig uforutsigbare og nervepirrende partilederutspørringene, eller de eminente fjernsynsdebattene som fikk meg ut av dvalen igjen! Jeg har verken latt debatten om Ernas vekt, terningkast på partiledere, diskusjoner om borgerlig regjeringssamarbeid, eller gallupenes formkurver friste meg til å si noe som helst!

Nei, det måtte noen kristenfolk til for at sarkasmene og skrivekløen skulle bli tilstrekkelig motivert.

Denne gangen er det redaktør i den kristenkonservative avisen Norge I Dag, Bjarte Ystebø, som får tildelt en 10-poenger for en soleklar skivebom. I dagens VG frykter han at høy deltagelse ved kirkevalget skal gi mer liberale menighetsråd rundt om i norske kommuner og prestegjeld.

Ja, Herr Ystebø: Demokratiet er noe herk når til og med de som er uenig med deg går til stemmeurnene. Nei, la kirkedemokratiet være forbehold de rett-troende! Stopp umiddelbart reklamefilmene som går for å lokke folk til kirkevalget. Folk som kun stikker innom julaften og ved bryllup og gravferder burde selvsagt ikke være stemmeberettigede. Homoer og folk som har tatt abort, burde bortvises ved stemmeurnen. Personer med palestina-sympatier, eller som støtter KRL-faget bør avskiltes i døra. Og kvinner, som jo generelt har mer liberale holdinger enn menn, burde helst fratas stemmeretten!

Årets demokrati-pris er herved tildelt Norge i Dag!


Blogglisten

12 kommentarer:

 1. Skikkelig ironi brukt mot norges "mørkemenn"!!!!
  Herlig.

  SvarSlett
 2. Kirkens mål er å følge opp det Jesus sa og gjorde. Og da bør man kanskje spørre seg: Var Jesus en demokrat? Neppe.

  SvarSlett
 3. Tror at Ystebø har rett jeg ! Det er viktig at
  noen som han og hans likesinnede tar ansvar for det vi andre ikke er i stand til !
  Demokrati i kirken ? uff uff ! Nei her må Ystebø sammen med resten av mørkemennene ta ansvar for meg å mitt sånn at ikke jeg kommer i konflikt med Djevlen !

  SvarSlett
 4. jeg sier bare en ting; avskaff statskirken!!!!

  SvarSlett
 5. ahah herlig :) Virker som de fra kristen folket virkelig ikke liker mangfold og kreativitet ...

  SvarSlett
 6. Hadde ikke tenkt å stemme i kirkevalget, jeg. Men etter Ystebøs utspill har jeg funnet frem noen anbefalinger fra Åpen kirkegruppe og på mandag skal det stemmes! :-)

  SvarSlett
 7. En tenkt situasjon: I forbindelse med stortingsvalget, så får alle svensker stemmerett i Norge. Ingen av disse svenskene vil bli berørt av Norsk politikk, ingen av disse har noen interesse av Norsk politikk og ingen av de bor i Norge. Men allikevel er det besluttet at de skal få lov til å påvirke Norsk politikk ved å avgi sin stemme ved stortingsvalget.

  Dette var en tenkt situasjon, men om dette virkelig hadde skjedd, så ville det vært en absurd situasjon. Hvorfor skal noen som ikke bor i Norge, og som ikke er Norske statsborgere og som ikke bryr seg om Norsk politikk få lov til å stemme ved Norsk stortingsvalg?

  Men snu dette rundt til en virkelig situasjon:
  En stor gruppe mennesker som aldri noen gang setter sin fot i kirken, som ikke bryr seg noe om kristendom, som ikke er kristne får lov til å påvirke kirkevalget ved å avgi sin stemme.

  Hvorfor er det absurd at svenske statsborgere skal få lov til å påvirke Norsk politikk, men helt forståelig og akseptabelt at ikke kristne skal få lov til å påvirke hvordan kirken skal se ut?

  Faktum er at det er like absurd og uforståelig at ikke-kristne skal få lov til å påvirke kirken som at svensker skal få lov til å stemme ved Norsk stortingsvalg.

  For det som blir resultatet av et kirkevalg hvor det er en overvekt av ikke-kristne som stemmer, er en ikke-kristen kirke. Det er helt naturlig at ikke-kristne har ingen forståelse av konsekvensene av å gi sin stemme til mennesker som er for homofilt samliv. Men ved å gi sin stemme til mennesker som er for homofilt samliv, så bidrar du og du får ansvaret for at kirken slutter å være en kristen kirke. Du ender med andre ord opp med å stemme Gud ut av kirken og djevelen inn i kirken.

  Er det noe du vil ha ansvaret for?

  Vil du ikke ha en kristen kirke hvor Gud faktisk er tilstede?

  Det er til sist du som skal stemme som har valget, enten en kristen kirke eller en satan kirke. Gir du din stemme til mennesker som sier ja til homofilt samliv, så gir du din stemme til en satan kirke.

  For vi kommer ikke utenom hva bibelen faktisk sier om dette, og bibelen er jo selve fundamentet for vår kristne kirke og vår kristne tro. Så hvordan kan man da stemme imot bibelen?
  Bibelen er helt klar på at homofilt samliv er en synd som utestenger fra himmelen.

  En kristen kirke kan ikke da si ja til homofilt samliv.

  Ørn Myhre

  SvarSlett
 8. Kjære Ørn Myhre!
  Din sammenlikning med svensker er helt absurd og totalt irrelevant. Svenskene i ditt eksempel har verken betalt skatt til Norge, eller er "medlemmer" i Norge. Derimot har de som har stemmerett ved kirkevalget (medlemmene i statskirken), både betalt skatt til kirken, og er medlemmer der. Ergo har man også definitivt rett til å være med å påvirke kirken. Så lenge man har en statskirke, så må da jammen meg også medlemmene få lov å stemme.

  Du begir deg også ut på et farlig forsøk på å gjøre forskjell på medlemmer i statskirken. Hvem skal definere hvem som er "ikke-kristne" og "kristne" medlemmer i kirken?

  Når det gjelder homofilt samliv, føler jeg at vi tilhører to forskjellige årtusener, så jeg vet sannelig ikke om det er verdt å diskutere med deg. Men jeg konstaterer at det heldigvis er en rekke personer, som må karakteriseres som like "kristne" som deg, som faktisk ser at bibelen åpner opp for å akseptere homofilt samliv.

  SvarSlett
 9. Tanken på at det faktisk finnes folk som deg der ute ØRN MYHRE, er skremmende!

  SvarSlett
 10. Den som aksepterer og bøyer seg for Bibelen er kristne, de som ikke kan akseptere Bibelens lære er noe annet,det er snakk om omvendelse fra sitt eget til Guds ord (omvendelse)til frelse.
  Uten omvendelse av dette slaget, ingen frelse!

  SvarSlett
 11. Homofili praksis er og blir en synd som er avskyelig for Gud, selve naturen viser til det forkastelige med analt samleie, kjønnsdelene er til for videreføring av slekten.
  Anal kjønnsaktivitet er kun for den perverse nytelses skyld og folk med en sunn tankegang ser det avskyelige i dette.Dette er en demoninspirert lyst som Gud avskyr og djevelen fryder seg over, dere som praktiserer denne umoral vil ikke bli frelst selv om dere greier å endre kirkens holdninger til aksept for deres syn.Gud vil ikke akseptere folk som ikke vil bøye seg for hans ord,men det finnes helbredelse for den som mener alvor med sin tro.

  SvarSlett
 12. Det er ingenting i bibelen som åpner for en aksept av homofilt samliv.

  Ørn Myhre

  SvarSlett