Søk hos Faane

onsdag 9. september 2009

POLITIKERSKOLEN DEL 4: Tentamen

Ut fra sommerens hendelser, og valgkampens utvikling så langt, kan jeg bare med glede konstatere at svært mange av landets politiker-spirer og kandiderende håpefulle virkelig har satt seg grundig inn i de første delene av POLITIKERSKOLEN. Det er tydelig at mange har funnet både glede, inspirasjon og kunnskapspåfyll i de foregående delene.

La meg bare trekke frem noen gode og dårlige eksempler på mer eller mindre lærevillige elever som kan fremstå som eksempler til skrekk eller etterfølgelse:

 • Abid Q Raja
  Det er verken noe å utsette på fyrens ambisjonsnivå eller evne til å skaffe seg PR. Hans blide åsyn og dannede vesen stikker seg frem både her og der. Men han har åpenbart ikke fått med seg grunnkurset i politikerskolen. Hvis du skal satse på en karriere som rikspolitiker, er ikke partiet Venstre stedet å starte (bare spør Olaf Thommessen). Og hvorfor i alle dager 2. plass på Akershus-lista? Det er noen decennier siden Venstre hadde to inne fra det fylket. Nei Abid! Du skulle satset på FrP. En veltalende velkledd og vennlig innvandrer ville jo blitt tatt imot med åpne armer, og blitt nestleder ila noen måneder! Ditt eneste håp nå er at V kommer i Regjering, og at du får tildelt en statssekretærpost.
 • Knut A. Hareide
  Knut Arild har skjønt det Abid har misforstått. Han har valgt rett parti for en politisk karriere. Som ung og kjekk (sett i øynene til damer 70+), høflig, vennlig og mild, går han rett inn i kjernevelgerne til KrF. Samtidig så har partiet skrikende behov for lammekjøtt og fornyelse. Alt under 60 år bidrar til å trekke gjennomsnittsalderen ned, og dermed fremstår han som et friskt ungdommelig pust. Han får imidlertid stort minus i margen for å ha skulket sosiolekt-timene. Når man hører Knut A prate, Høres han mer ut som Jan-Thomas sin nye assistent, enn som en representant for det mørke vestland. Det kan gi uheldige assosiasjoner.
 • Siv Jensen
  Siv har virkelig sklidd på en banansplitt i denne valgkampen. Først ble hun blid, fordi alle trodde hun skulle bli statsminister. Så ble hun sur fordi så mange var uenig med henne. Så ble hun enda surere fordi media var slem med henne. Og potte sur fordi kameraene filmet henne nedenfra. Deretter ble hun kjempesur fordi Erna ble fotografert sammen med Sponheim og Høybråten. Og så sint som et lemmen, da hun forsto at Erna helst vil regjere med V og KrF.
  Siv har glemt helt at damer som er sure – de gifter vi oss med – vi gjør dem ikke til statsminister. Stol på meg – jeg ville aldri stemt på min kone som statsminister i Norge – uansett hvor sur hun måtte bli. Det holder at kona er sur på meg, om ikke det også skal gå ut over hele landet. Dessuten ville oljeformuen vært brukt opp raskere enn Kristin Halvorsen kan si ”handlingsregel”. Selv Tommy Sharif (Dekk-utgaven av Abid Q.), angrer nå på at han donerte penger til Siv. Det må være et politisk slag i ansiktet på Siv!
 • Erna
  Erna har forstått det. Det er tydelig at hun er flinkeste elev i Politikerskolen så langt i semesteret. Hun er blid, optimistisk og rund. Hun bryr seg ikke om at vekta hennes blir diskutert av Inga M og Ringdal, eller at FrP og V/KrF krangler, eller om Siv er sur, eller om gallupene ser dårlige ut. Hun bare feier på. Like blid, like uanfektet, og like imøtekommende. Det er jenta si det!

  Politikerskolen SISTE DEL: Eksamen. Kommer Mandag 14. september.
Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar