Søk hos Faane

onsdag 11. november 2009

Regjeringens PR-genier

Undertegnede er en av representantene for de utskjelte, kritiserte og mistenkeliggjorte informasjonsrådgiverne. Etter en viss faktura til Berit Kjøll, samt Hagen og Hansens overgang til bransjen, er det blitt fokus på at rådene som gis er så dyre.

Vel - som det sosialt engasjerte og samfunnsbevisste menneske jeg er - her skal jeg gi ett helt gratis kommunikasjonsråd til Regjeringen generelt, og SV spesielt. Rett og slett et Pro Bono Advice:

Ideen er det faktisk Kunnskapsministrene Solhjell og Halvorsen som selv står faddere for.

De nasjonale prøvene fra norske skoler foreligger i disse dager. Dette kan neppe være lystig lesning for rødgrønne skolepolitikere, for Solhjell/Halvorsen har bestemt at resultatene ikke skal offentliggjøres. Dette er rett og slett et genialt kommunikasjonsgrep, som selv den mest sleipe og slu informasjonsrådgiveren ikke kunne kommet på. Tenkningen er enkel og eminent: hvis vi opplever at resultatene av vår politikk ikke er noe å skryte av - så holder vi det heller hemmelig!

Her har åpenbart Regjeringen funnet frem til sine egne interne PR-genier. Oppskriften kan enkelt overføres på andre områder:
  • Når arbeidsledigheten stiger - be NAV slutte å offentliggjøre sysselsettingsstatistikken
  • Når pengebruken medfører inflasjon - instruer Norges Bank om å holde styringsrenta hemmelig
  • Hvis sykehuskøene øker - fjern oversikten over ventelistene

Husker dere Komiske Ali fra Irak? Han har gjennoppstått som norsk kunnskapsminister!

PS:

Nettavisen har gjort jobben som Regjeringen SKULLE ha gjort, og offentliggjort resultatene. Hvis du derfor er interessert i hvordan det står til med din skole, kan du sjekke dette ut HER


Blogglisten

6 kommentarer: