Søk hos Faane

onsdag 25. august 2010

Takk, Inga Marte!

Mange bruker anledningen til å skjelle ut Inga Marte Thorkildsen, etter at hun uttalte at vi ikke trenger Fredriksen i Norge.

Jeg synes ikke vi skal skjelle ut Inga Marte for å si akkurat det hun mener. Hun MENER faktisk at Norge ikke trenger kapitalister, eller personer som er villige til å investere i arbeidsplasser i Norge. Hun går faktisk rundt og TROR at underskogen av entreprenørbedrifter og underleverandører i Norge vil overleve selv om vi ikke har store lokomotiver eid av kapitalister som etterspør og kjøper deres varer og tjenester. Hun er faktisk OVERBEVIST om at du ikke kan bidra til verdiskapning i Norge på annen måte enn den du bidrar med over skatteseddelen.

Vi skal være glade for at Inga Marte mener dette - og tør si det!

Fordi det minner folk på at SV ikke er et uskyldig og snilt sosialdemokratisk parti som bare er LITT mer rettferdig og LITT mer solidarisk og LITT mer for miljø enn Arbeiderpartiet. Men at SV er et parti som faktisk ønsker en helt annen samfunnsorden, og som definerer verdiskapning og rettferdighet helt annerledes, og hvor det å skape finansielle verdier er en synd.

Det er jo nettopp slike debatter mellom Høyre- og Venstre-siden - om verdiskapning, næringsutvikling, skatt, kapital og ringvirkninger som Høyre-siden lengter etter å få. Som går midt inn i kjernen av forskjellene i verdisyn, ideologi og moral mellom de som tror på individet og de som tror på kollektivet.

Slike debatter bør vi fremelske, fremskynde og omfavne. Derfor sendes en STOR takk til Inga Marte!!


Blogglisten

1 kommentar:

  1. Dessverre er nok ikke SVs velgere (de få som er igjen) så veldig uenige med henne. Men, de som ser sammenheng mellom velferd og verdiskapning, rømmer de rød-grønne og sier nå at de vil stemme ikke-sosialistisk

    SvarSlett