Søk hos Faane

torsdag 16. september 2010

Gjør kort prosess!!!

Terje Riis-Johansens politiske liv bør avlives så fort som mulig. Han lider, kan du ikke se det Jens? Vis litt barmhjertighet, og skån ham fra ytterligere lidelse!

Skadeskutt og ubotelig lidende
Terje Riis-Johansen er blitt selve symbolet på de vanskeligheter Stoltenberg-regjeringen generelt og Senterpartiet spesielt lider i disse dager. Først rotet han til Hardanger-saken med klønete håndtering og en fremgangsmåte àla elefant i glasshus. Når den saken la seg, kom teppe- og smykkeavsløringene som ga hele regjeringen en mistanke om "kjøpt og betalt", men hvor det gikk hardest ut over SP-statsrådene Navarsete og Kleppa.

Ikke er denne saken ferdig engang, så dukker saken om partistøtten til Senterpartiet fra Eidsiva og Troms Kraft opp.

Bare denne siste saken alene er så alvorlig at den burde medført at Stoltenberg ofrer Riis-Johansen. For ikke bare har Senterpartiet mottatt ulovlig støtte - i begge tilfellene har støtten blitt ledsaget av aktiv involvering i en sak fra departementet, til fordel for den som ga støtten... Så mens Senterpartiet fikk støtte, fikk giverne gjennomslag i Senterparti-departementet!

Noe nærmere korrupsjon enn dette er det vanskelig å komme. Og snart antar jeg at det også vil bli avdekket at Riis-Johansen visste om pengestøtten til partiet - stikk i strid med hva han selv hevder. Nå blir han også innkalt til Stortingets Kontroll- og Konstitusjonskomite, og der sitter sultne opposisjonspolitikere og venter.

Jens er NØDT til å foreta seg noe. Og Senterpartiet vil være nødt til å insistere på at han gjør noe. For Jens kan ikke leve videre med et mannskap som er ute av kontroll. Og Senterpartiet kan ikke leve med å ha blitt bytteøkonomien og korrupsjonens ansikt i politikken.

Og om ikke Jens klarer å mobilisere nok baller til å ta Riis-Johansen for Regjeringens skyld, så bør han i det minste gjøre det av ren og skjær medmennesklighet overfor den skadeskutte statsråden.
Riis-Johansen vil etter dette uansett verken ha troverdighet, autoritet eller selvtillit nok til å gjøre jobben. Gjør lidelsene hans så kort som mulig, Jens!!

VGs Frihtjof Jacobsen har forøvrig skrevet en meget god kommentarartikkel om saken HER


Blogglisten

2 kommentarer:

 1. Jeg skjønner ingen ting jeg??? hvorfor er han ikke arrestert og varetektsfengslet??? når idisiene er så sterke på korrupsjon???!!!! faren fo bevisforspillelse er vel stor akkurat nå!!! Telefonavlytting og POT burde kobles inn!

  SvarSlett
 2. Amazing they are still sitting...yesterday's party for sure!

  You have to see this great clip on Youtube where Jens and Terje mislead us time and time again. A great example of saying one thing but meaning another.

  Almost 5,000 people have seen this the last few weeks..if you like please send on.

  http://www.youtube.com/watch?v=LZWhDfTTE6o

  SvarSlett