Søk hos Faane

fredag 3. september 2010

Ingen grunn til å vente med NEI til DLD

Høyre har gjennomført en partihøring om partiets standpunkt til Datalagringsdirektivet (DLD). Et flertall, herunder alle de store og toneangivende lagene har uttrykt en klar og tydelig NEI-holdning til direktivet.

Allikevel synes det imidlertid som om Erna Solberg og store deler av den sentrale partiledelsen ønsker å innta en vente-å-se holdning for dermed å kunne påvirke og presse Arbeiderpartiet inn i et kompromiss som innebærer strenge forutsetninger for å innføre direktivet. Det er mulig Høyre-ledelsen ser for seg en lang stund i medienes søkelys, ved fortsatt å sitte på gjerdet og kunne være de som avgjør DLD-debatten.

Jeg ser ikke hva partiet skal tjene på en slik holdning, verken taktisk eller stemmemessig. Hvis Høyre sier NEI, blir det ingen grunn til å ha forhandlingsmakt mot Ap - for det blir ikke noe DLD uansett. Og istedet for å la velgerne bli frustrerte over partiets usikkerhet, så bør heller Høyre slå klinkende klart fast så snart som overhodet mulig at partiet selvsagt går imot et direktiv som gir politiet anledning til å kikke alle nordmenn i de digitale kortene.

Høyres NEI til DLD burde allerede ha kommet for lenge siden. De kan bare tape på å vente lenger!

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar