Søk hos Faane

fredag 22. oktober 2010

Er virkelig Kristin Halvorsen diggbar?

VG Nett proklamerer med stor entusiasme at "Fire av fem rektorer digger Halvorsen", og begår en av de største statistiske feil-tolkninger på lenge!

Bakgrunnen er den såkalte rektorundersøkelsen, hvor rektorer i hele Norge er spurt om de synes Kristin Halvorsen gjør en god jobb som kunnskapsminister. Det er

Den som imidlertid gidder å kaste et halvt øye på svarene i undersøkelsen, ser at dette er en grov feiltolkning av undersøkelsesresultatet.
 • 3,6% svarer at Kristin gjør en svært god jobb
 • 28,7% svarer at Kristin gjør en god jobb
 • 49,1% svarer at hun verken gjør en god eller dårlig jobb
 • 14,1% svarer at hun gjør en dårlig jobb
 • 4,6% mener hun gjør en svært dårlig jobb
HALVPARTEN AV DE SPURTE, som altså verken synes Kristin gjør en god eller dårlig jobb, blir altså her tillagt at de "digger Halvorsen".

Til tross for at VG har satt hele 3(!) journalister på saken, klarer de altså å mistolke statistikken så til de grader. Dette er for dårlig VG!


Diggbar?

Blogglisten

3 kommentarer:

 1. Denne "artikkelen" i VG er kjøpt og betalt av regjeringens propagandaapparat. Bankers!
  "Journalisten" er bare en sosialistisk insider som brukes som nyttig idiot, til slikt, garantert!!
  Hver gang Høyre og FrP får positive omtaler som at de nå har flertallsstøtte blandt folket så kommer det noe slikt. Enten i form av grums og svartmaling av de borgerlige partiene/politikerne eller i form av hvor flinke regjeringen er. Like sikkert som at når Rema 1000 kommer med reklame så kommer Prix, Rimi, ect med tilsvarende. Markedsføring kalles det. Og basert på den dårlige ledelsen av norge så antar jeg at regjeringen bruker 3/4 av sine ressurser på slikt som dette, humrende over en sigar. Fantastisk!

  SvarSlett
 2. Som person er jeg enig Bernt! Kristin er en super dame. Ikke noe galt om henne. Men politikken kan jeg styre meg for...

  SvarSlett