Søk hos Faane

mandag 15. november 2010

Straff for forbrytelser - ikke noe for Stortinget

For de fleste av oss er det ganske logisk at dersom man bryter regler og lover, så skal det få konsekvenser. Det er innebakt helt fra barneoppdragelse til Norges Lover. Det er helt utenkelig at brudd på fartsgrensene ikke skulle gi bot eller annen straff. Eller at skattesnusk ikke skulle få noen økonomiske konsekvenser.

Men nå er det for andre gang på kort tid, avdekket at Stortinget har hatt regler som angår dem selv, og hvor brudd på reglene ikke gir noen som helst reaksjon.

Først fikk vi vite at politiske partier ikke har lov å motta pengestøtte fra offentlig eide selskaper. Men Senterpartiets soleklare brudd på loven medførte ikke noen konsekvens eller straff - bare tilbakebetaling av de ulovlige midlene.

Nå avdekkes det i rettssaken mot Stortingspensjonistene Talleraas og Stangeland, at når man vedtok pensjonsordningen for Stortingsrepresentanter, så ble aldri strafferegler for misbruk av ordningen vurdert!


Det er dette som stinker aller mest med disse sakene. Ikke bare har Stortinget vedtatt særordninger og særregler for seg selv. Man har ikke hatt noen kontrollordning. Og når noen har misbrukt tillitsforholdet, så skal det heller ikke medføre verken straff eller konsekvenser.

Det er en meget farlig vei Stortinget her har begitt seg ut på. Å gi denne form for straffe-amnesti til politikere, er noe som vi forbinder med helt andre politiske systemer enn det norske.Blogglisten

2 kommentarer:

  1. For å få opp øynene for hvordan vårt system virker, anbefaler jeg denne: http://www.adressa.no/nyheter/okonomi/article1551680.ece
    Ingen grunn til å tro på et eneste ord av de sier!

    SvarSlett
  2. Jeg vet ikke hvorfor du synes det er vanskelig å sammenlikne oss med Danmark, Frankrike og delvis USA som er land som praktiserer parlamentarisk immunitet.

    SvarSlett