Søk hos Faane

mandag 6. desember 2010

Straff som ikke hjelper

Bærum Sykehus - eller Vestre Viken HF som det nå heter - er blitt avslørt av VG for å drive en praksis som avisen kaller en venteliste-skandale. Sykehuset har drevet omfattende triksing med datoer i ventelistene. Triksingen omfatter nesten 2000 pasienter - flere alvorlig syke - som har fått flyttet på fristen for behandling og kontroll, og fått manglende informasjon om rettighetene sine som pasienter.

Nå har politiet kommet med sin straff: En betinget foretakstraff på 5 millioner kroner. Dvs at sykehuset ikke straffes dersom de ikke gjentar skandalen.

Dvs at ingen av de som har vært ledere ved sykehuset, ansvarlige for triksingen, eller som har stått i bresjen for ukulturen, får noen som helst straff.

Foretakstraff er selvsagt ikke et egnet middel som sanksjon i dette tilfellet. Dersom boten var betinget, ville det kun medført at sykehuset hadde 5 millioner kroner mindre å bruke på pasienter neste år. Det innebærer at det i realiteten er pasientene som ville blitt straffet for sykehusledelsens feil.

Det er først når de som er ansvarlige for en uheldig og bevisst praksis blir straffet, at det får konsekvenser og gir et signal til hele helsevesenet om at UMORAL IKKE AKSEPTERES.


Blogglisten

3 kommentarer:

  1. Faane er inne på noe. Hva slags straff er dette? Helseforetaksmodellen legger jo opp til kreativ omgang med tall, pasientkoder etc. Og når de blir avslørt får de nye, godt betalte jobber et annet sted i helseforetaket. Vekk med helseforetaksmodellen. Politikerne må ta tilbake styringen med sykehusene og stoppe dette sløseriet med skattebetalernes penger. Legge ned Aker som går med overskudd - for å spare? De sier selv de må ha 10 milliarder for å få til kabalen på Ullevål - og Ahus må bygge nytt for 3,3 milliarder! Litt av en sparing! Følg med på Facebookgruppa "Nei til nedleggelse av Aker sykehus" på http://www.facebook.com/group.php?gid=159074716911&ref=ts

    SvarSlett
  2. De ansvarlige burde fått bot og blitt avskjediget. Akkurat som i privat næring.

    SvarSlett
  3. Dette er jo en klassiker innen helsevesenet. Leger som ikke kan jobben sin omplasseres til annen avdeling - hørt det før?

    SvarSlett