Søk hos Faane

torsdag 6. januar 2011

Hva skal AUF med mer skattepenger?

Det er ikke for lite penger som er problemet med velferdssamfunnet Norge. Det hva og hvordan vi bruker pengene. Å foreslå å øke skattene er derfor en total avsporing.


Faksimile DN onsdag 6/1-2011

Onsdag foreslo AUF-leder Eskil Pedersen  høyere skatter for både skatteytere og bedrifter i Norge. I et intervju med Dagens Næringsliv gikk han inn for kraftig økning av innteksskatten og bedriftsbeskatningen. Han vil også ha skatt på aksjeomsetning. Han begrunnet forslaget med at vi trenger mer penger til velferdsstaten.

SKIVEBOK, Eskil! Er det èn ting norske politikere har nok av, så er det penger. Det er ikke det som er problemet vårt. Det er HVA vi bruker pengene på, og HVORDAN vi bruker dem som er utfordringen. Pengene er tvert imot blitt et HINDER for at vi gjennomfører nødvendige reformer, innstramninger og omlegginger av politikken. I motsetning til f.eks. Sverige som har måttet ta økonomiske hestekurer, har vi kunnet fortsette å drive en kostbar, ineffektiv, lite målrettet politikk med enorm sløsing av skattebetalernes penger som resultat. Så lenge vi ikke tar tak i slike nødvendige strukturendringer, vil fler penger til politikerne bare medføre at de bruker dem enda mer uvettug.

Interessant også å se hvor historieløst AUF-lederens forslag er. Forslaget om skatt på aksjeomlegging har Arbeiderpartiet prøvd før. Og selv DE har kommet til at det er et dårlig forslag. Kanskje sjekke litt bedre neste gang?

Jeg vil anbefale Gunnar Stavrums kommentar om AUF-lederens skattefelle.

Blogglisten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar